warning: Illegal string offset 'files' in /www/webvol7/aw/r8euno8xvfislq7/alltomspara.se/public_html/modules/upload/upload.module on line 281.

Hur mycket behöver du låna?

Ange önskat belopp ovan och vi hjälper dig att hitta det lån som passar bäst för dig och med lägsta möjliga ränta.Villa

Tänkvärt om bolånAtt köpa hus är troligtvis ett av de större besluten som tas här i livet. När det gäller just bolån fungerar det i köpet på samma sätt vid en villa som vid en bostadsrätt. Eftersom köpeskillingen ofta är stor borde du kunna få ett relativt förmånligt bottenlån. Det som särskiljer en villa är att du själv är den enda ägaren i huset. Vid en bostadsrätt är det exempelvis en bostadsrättsförening som äger huset tillsammans. Det innebär också att du själv är ansvarig och står för de utgifter och kostnader som riskerar att uppstå.

Fuktskada och uppvärmning

En viktig del i valet av villa är hur huset faktiskt värms upp. Ett skifte i uppvärmningssystem kan ge stora ekonomiska fördelar i det långa loppet även om investeringskostnaden är relativt hög. Det finns också vissa system som möjliggör avdrag vilket kan vara värt att kontrollera.

En annan viktig kontroll att göra är om det är ett äldre hus som du inte är första ägare till är att se om huset på något sätt är utsatt för fukt eller riskerar att bli. Att rätta till ett fuktskadat hus kan bli en mycket dyr och tidskrävande historia och är ingenting som är speciellt roligt att råka ut för. Var noggrann med att se så att huset inte har några skador redan från början vare sig det gäller fukt, ohyra eller radon.

Underhåll av din villa

Att renovera hus är inget ovanligt och inte heller att människor gör fler saker på egen hand. Inte minst tack vare alla bygg- och inredningsprogram som sänds ut i televisionen. Det är emellertid viktigt att vissa saker genomförs av fackpersoner, det vill säga certifierade hantverkare som kan utfärda en skrivelse om att renoveringen genomförts branschmässigt. Att kakla badrum eller dra om el i huset är exempel på saker som bör genomföras av fackpersoner. Om en ny ägare i framtiden drabbas av problem kring områden som du inte kan visa papper på att en hantverkare gjort så kan du bli ersättningsskyldig gentemot den nye ägaren för de skador som uppstått. Någonting som kan bli väldigt kostsamt.

Måla huset och sköt om trädgården

Tänk på att underhålla din villa på bästa sätt under tiden du bor där. Att måla huset var sjunde år är ett praxis som de flesta idag rättar sig efter. Färgen är inte bara för utseendet på huset utan skyddar också mot väder och vind vilket gör att huset står sig betydligt längre än vad det hade gjort om målningen hade uteblivit. Snåla heller inte in på billiga färger utan satsa några kronor extra för att få en bra och tålig färg som har de funktioner som man eftersträvar med målningen. Det lönar sig ofta i längden. Vårda också trädgården på bästa sätt så att inte gräsmattor, rabatter och grönsaksland växer igen och drar till sig skadedjur som riskerar att sänka värdet på huset.