warning: Illegal string offset 'files' in /www/webvol7/aw/r8euno8xvfislq7/alltomspara.se/public_html/modules/upload/upload.module on line 281.

Hur mycket behöver du låna?

Ange önskat belopp ovan och vi hjälper dig att hitta det lån som passar bäst för dig och med lägsta möjliga ränta.SEB

SEB

Skandinaviska Enskilda Banken är precis som namnet beskriver en bank och inget kreditinstitut. Banken erbjuder bolån till privatpersoner med bra förmåner och låga räntor. Det finns två olika bolån som företaget har valt att kalla "Bolån" och Bolån +60" där den förstnämnda är ett vanligt bolån medan "Bolån +60 är ett paket för personer som passerat 60 års ålder. Tanken är att det skall gå att frigöra visst kapital som är bundet i fastigheten för att kunna göra saker som man alltid drömt om. Bolånet blir alltså inte lika stort och det krävs ingen direkt säkerhet förutom fastigheten där lånet en gång startade. Bolån +60 är dessutom amorteringsfritt, avdragsgill och du är garanterad att få bo kvar livet ut. SEB ger bolån från 100 000 kronor.

Belåningsgrad & kontantinsatser

Du kan få ett bottenlån på 85 procent av fastighetens värde. Det är också relativt vanligt att du inte behöver amortera på lånet om du inte önskar. Det kvarvarande beloppet kan belånas med hjläp av ett topplån. Det amorteras vanligen på maximalt 20 år.

Amortering

SEB använder sig av både rak amortering och serieamortering. Dock väljer man att rekommendera rak amortering till sina kunder då det oftast blir billigare. Företaget beviljar amorteringsfria lån när det gäller bottenlånen. Amorteringen sker normalt på 30 - 60 år för bottenlånen medan ett topplån skall betalas av på 10 år.

Avgifter

SEB har ingen uppläggningsavgift eller aviavgift om du använder dig av autogiro. Vill du ha en inbetalningsblankett utskickad så kostar det 30 kronor extra. Lagfarten tar företaget 625 kronor för och ett pantbrev 675 kronor. Önskas bägge samtidigt kostar det 900 kronor totalt. SEB erbjuder också utdrag ur fastighetsregistret och tar en avgift på 100 kronor för tjänsten.

Räntor

För aktuella räntor och mer information hänvisar vi SEB och deras webbplats.