warning: Illegal string offset 'files' in /www/webvol7/aw/r8euno8xvfislq7/alltomspara.se/public_html/modules/upload/upload.module on line 281.

Hur mycket behöver du låna?

Ange önskat belopp ovan och vi hjälper dig att hitta det lån som passar bäst för dig och med lägsta möjliga ränta.Bostadsrätt

Tänkvärt om bolånVid köp av en bostadsrätt så köper du egentligen inte din lägenhet utan du gör dig delägare i huset som lägenheten finns i. Att köpa en bostadsrätt handlar inte bara om att lyckas få bolån och kontantinsättningen godkänd från kreditgivaren utan också att du skall bli godkänd av bostadsrättsföreningen som äger bostadsrätten som du vill köpa. Bostadsrättsföreningen har således rätt att se till din ekonomiska ställning och se om du är en lämplig person att gå med i föreningen.

Vett och etikett i en bostadsrätt

Det är också viktigt att vara medveten att man tänker på sitt beteende. Det är inte bara att gå efter sin egen stil med att exempelvis ställa sopor i trappuppgången, spela hög musik mitt i natten eller på annat sätt strida mot bostadsrättsföreningens uppsatta regler. Föreningen har möjlighet att tvinga dig ifrån bostaden och sälja den till någon annan.

Bostadsrättsföreningens ekonomi - din ensak

Eftersom du också är en del av bostadsrättsföreningen är det viktigt att ha kontroll över föreningens ekonomi. Det är föreningen själva som står för alla kostnader som uppstår i och kring huset. För att dra det till sin ytterlighet så kan ett exempel göras med att man duschar betydligt längre eftersom vattnet nu är ”gratis”. Går el- och vattenräkningen upp för huset kommer alla boende bli lidande då exempelvis hyrorna måste höjas för att täcka kostnaderna. En bostadsrätt har betydligt mer förpliktelser och ansvar än exempelvis en hyresrätt.

Fördelar med bostadsrätt

Det är givetvis viktigt att se till det positiva i en bostadsrätt också. Möjligheten att påverka och göra som föreningen själva önskar är helt fri och möjliggör exempelvis en renovering av boendet som kan innebära ommålning eller golvbyte i lägenheten när helst det behövs utan krångliga och tidsödande med en hyresvärd.