Hur mycket behöver du låna?

Ange önskat belopp ovan och vi hjälper dig att hitta det lån som passar bäst för dig och med lägsta möjliga ränta.Bank 2

bank2_logo

Bank 2 är en kreditgivare som kliver ur de gamla slitna kläderna och vill erbjuda något nytt till personer som är intresserade av att ge ett lån till privatpersoner. Istället för att titta på den privatekonomiska historik som finns på en person så väljer Bank 2 istället att titta på framtida betalningsförmåga. Allt för att möjliggöra lån till personer som behöver det. Du måste dock ändå genomgå en sedvanlig kreditprövning där dina inkomster och kostnader granskas. För att få låna hos Bank2 krävs antingen att du lämnar din bostad i pant, någon annan bostad i pant eller att du har en borgensman som inte är medsökande eller ingår i ditt hushåll.

Belåningsgrad & kontantinsatser

Bank 2 lånar ut pengar till alla typer av boende och kallar sitt lån för "Omstartslån". Om du lämnar din bostad som säkerhet vid lånet har du möjlighet att låna upp till 85 procent av marknadsvärdet. Marknadsvärdet bestäms av köpeskilling eller genom en värdering auktoriserad tjänsteman. Det lägsta lånebeloppet på en bottenlån är 50 000 kronor. Kontantinsatsen hos Bank 2 blir således minst 15 procent av köpeskillningen.

Amortering

Bank2 har inga utsatta amorteringsmål med de lån som de erbjuder utan allt sätts individuellt beroende på hur varje individs situation ser ut. Därför skräddarsyr företaget både amorteringstid och amorteringsbelopp på bästa sätt.

Avgifter

Bank 2 går själva ut med att de har två avgifter som tillkommer vid lån hos dem. Den första är uppläggningsavgiften som kostar 995 kronor. Den andra avgiften som tillkommer är den som kallas för kredithanteringsavgift och den ligger på 2500 kronor.

Räntor

De första 12 månaderna är räntorna till lånet bundet. Efter det flyttas det över till rörligt och normalt går räntan ner med tre procent enligt företaget. För aktuella räntor hos Bank2 hänvisar vi till deras webbplats.